ANTRENAREA CREATIVITĂȚII LA ATELIERUL EDUCAȚIONAL CreART
Creativitatea este un proces de învățare aparte, în care copiii au posibilitatea să își descopere pasiunile, să ia decizii și să se exprime liber. De la desen, pictură și muzică, la lucru manual și alte jocuri și experimente creative în care construim handmade diverse obiecte, aceste activități vor stimula imaginația copiilor care ne calcă pragul.
Creativitatea marchează întreaga personalitate și activitate psihică a copilului și, în același timp, se subsumează și se integrează organic sistemului de personalitate. Creativitatea este considerată o dimensiune esențială a personalității, ce corelează cu idealul de personalitate liberă, autonomă, capabilă de autoexprimare și autorealizare.
Fiecare om dispune, printre celelate potențialități, de potențial creativ. Prin educație, potențialul creativ poate deveni în timp, trăsătură de personalitate care va produce noul, originalul, valorile socio-culturale. Dezvoltarea potențialului creativ nu se realizează de la sine, ci este nevoie de acțiuni continue și organizate de stimulare și activare, încă de la vârstele mici.
Atunci când ne gândim la abilitățile de care au nevoie copiii noștri pentru a fi capabili să reușească din punct de vedere academic, ne gândim adesea la concentrare, citit, scris sau matematică. Cu toate acestea, una dintre cele mai importante abilități pe care copilul trebuie să și-o dezvolte, este creativitatea, acea abilitate pe care copiii o au atunci când scriu poezii, creează muzică sau mici opere de artă, însă, în același timp, pot să își rezolve problemele de zi cu zi într-o manieră mai ușoară.
Ca profesioniști în educație, dar și ca părinți, trebuie să știm că nu putem să ne facem copiii talentați, însă putem să le antrenăm gândirea și le putem ascuți simțurile, pentru ca aceștia să deprindă un mod creativ de a vedea lucrurile.
De aceea, ne propunem ca ambianța oferită în cadrul Atelierului educațional CreART să devină elementul cheie pentru o educație plină de inspirație.