Prezentare

Pedagogia mediului de învățare ARCA

educație cu stare de bine într-un mediu cald și prietenos

Autonomie, interacțiune, învățare problematizată, aplicaţii practice individuale sau de grup

Dezvoltare cognitivă

Raționament și explorare imaginativă

Competențe sociale

Gândire rațională (logică), argumentativă, nonalgoritmică, probabilistă, autoevaluativă, autocorectivă, sensibilă la context

Identitate personală și identitate culturală

Valori culturale și forme de expresie

Creativitate metodologică și de conținut

Excelență, independență și responsabilitate prin abordare cross-curriculară

Profesori competenți cu experiență

Misiunea noastră este să asigurăm copiilor un mediu în care să se simtă fericiți și în siguranță, în care să deprindă și să-și consolideze cunoștințele necesare la școală și în viață.

VIZIUNEA ȘI VALORILE NOASTRE

Acest proiect a pornit din dorința fondatorilor de a oferi părinților o alternativă educațională extrașcolară care să genereze performanță în activitatea școlară a copiilor din clasele primare. Viziunea de la care am pornit este încrederea că fiecare copil poate și trebuie să fie susţinut în procesul de învăţare și dezvoltare. Împreună am decis că este momentul să creăm o nouă viziune pentru educația copiilor prin programe de tip AFTERschool, bazată pe formarea celor patru abilități necesare în viața viitorilor adulți – cei 4C: Comunicarea, Colaborarea, Gândirea Critică și Creativitatea.

Echipa noastră, formată exclusiv din profesioniști cu experiență în domeniul educațional și cultural, își propune să genereze performanţă în învăţare prin crearea și promovarea unui model de educaţie și învățare în care copilul este propriul arhitect în dezvoltarea competențelor sale prin explorarea mediului fizic, intelectual, cultural și socio-emoțional, punând accent pe dimensiunea de stare de bine psihologică (well-being).

Pachetele educaționale sunt special concepute, orientate și raportate la neurodidactica învățării și psihologia cognitivă, astfel încât corespund unui întreg ansamblu de idei, concepte, relaţii și contexte educaționale construite, adaptate pentru fiecare etapă de vârstă școlară a copiilor.

Tematica pe care o parcurgem împreună cu elevii este stabilită în cadrul centrului nostru şi urmăreşte să cuprindă întreaga paletă de interese ale copiilor. Credem că fiecare elev care ne calcă pragul se poate dezvolta adecvat, dacă este văzut ca o persoană autonomă, dacă beneficiază de un context favorabil dezvoltării unor relaţii de calitate, este tratat echitabil, iar paleta de activități propuse îi potenţează creșterea performanțelor școlare.

 Copiii ARCA:
• Devin mai flexibili. • Ies din zona de confort ca să descopere lucruri noi. • Descoperă că este ușor să învețe lucruri noi. • Își asumă noi provocări. • Învață singuri și cu plăcere. • Dragostea lor pentru învățare se îmbunătățește considerabil.

Activitatea Centrului Cultural-Educațional ARCA este orientată în trei direcții principale: afterschool / program școala online – program teme sub îndrumarea unor cadre didactice profesioniste, pregătire suplimentară pentru școală și concursuri, ateliere educaționale specializate și înot de agrement incluse în programul săptămânal pentru pachetul educațional afterschool, cursuri opționale în domeniul culturii tradiționale – cu abonament lunar: pictură bizantină, canto popular individual. canto popular grup folcloric, dans popular.

  • program after school și program extins pentru perioada școlii online (în eventualitatea trecerii la învățământul online au prioritate pentru asigurarea programului extins copiii înscriși la programul afterschool)
  • ateliere educaționale specializate, special concepute și personalizate de fondatorii centrului în acord cu noile orientări metodologice ale neuroștiințelor în practica educațională modernă din sistemele educaționale occidentale, raportate la caracteristicile de vârstă și individuale ale copiilor
  • cursuri în domeniul culturii tradiționale: canto popular, dans popular, grup vocal-folcloric, etnografie, folclor muzical și literar
  • curs-atelier de pictură bizantină | Cursurile-atelier se vor desfășura modular, în fiecare sâmbătă, pe toată durata anului școlar 2022-2023 la Centrul Educațional ARCA Afterschool Suceava și vor avea durata de două ore și jumătate. Centrul va asigura toate materialele și ustensilele de lucru necesare inițierii în arta iconografiei bizantine.
  • înot de agrement la bazinul centrului educațional
  • evenimente educaționale
  • excursii lunare, vizite și schimburi cultural-educative
  • spațiu de joacă și relaxare pentru aniversări, petreceri tematice
  • tabere culturale, tabere de educație patrimonială pentru școlari

Pedagogia mediului de învățare, emoțiile și învățarea, dezvoltarea gândirii critice, meseria de elev responsabil și autonom, educația culturală reprezintă punctul de plecare pentru designul experienţelor autentice de învăţare oferite de Centrul Cultural-Educațional ARCA. Toate într-un context de echilibru, în care punem accentul pe adaptarea la ritmul fiecărui copil în parte, pe dezvoltarea inteligențelor sale multiple și pe descoperirea talentelor individuale. Ne dorim să asigurăm copiilor mediul în care să devină autonomi, să-și gestioneze cât mai bine timpul și resursele, în care să deprindă și să-și consolideze cunoștințele necesare la școală și în viață.

ஐ Copiii sunt centrul universului ARCA. ஐ

Vă așteptăm cu drag să ne cunoașteți!

Pachet educațional afterschool: luni-vineri | 11.30 – 18.00 | abonament lunar 800 ron | pachetul educațional afterschool include: preluare și transport de la școală către centrul educațional, prânz (felul 1+felul 2), program teme, pregătire suplimentară pentru școală, ateliere educaționale zilnice, program înot la bazinul centrului, excursii educaționale și vizite tematice la finalul fiecărei luni.

Program beforeschool: luni-vineri | 8.00 – 11.30 | abonament lunar 350 ron |

ஐ ஐ ஐ ஐ ஐ